Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ege Denge

Reklam Alanı

Çanakkale Zaferinin 108. Yılı Kutlandı

Reklam Alanı
Çanakkale Zaferinin 108. Yılı Kutlandı
18 Mart 2023 - 9:04
Reklam Alanı

Çanakkale Zaferinin 108. Yılı Kutlandı

 

Kula’da Çanakkale Zaferinin 108. Yılı yapılan etkinliklerle kutlandı.

Program ilk olarak Kent Meydanında bulunan Atatürk anına çelenk sunulmasıyla başladı, çeleklerin sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Kula Şehitliğini ziyaret edildi, şehitlikte Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitlerimiz adına Kuran tilaveti ve dualar edildi.

Şehitlik ziyareti sonrasında kültür merkezinde hazırlanan programda ilk olarak saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program da günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz yaptı, öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo, şiirler ve pandomim gösterilerinin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi.

Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz konuşmasında “Bugün burada Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harfler ile yazılan tarihin en görkemli zaferlerinden birisinin şahitleri ve şehitleri olan aziz ecdadımızı anmak dönmemek üzere gidenlerin tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları Çanakkale Şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu gururunu yaşamak ve Çanakkale ruhunu bir nebze hissetmek üzere toplanmış bulunuyoruz tarih bundan tam 108 sene önce dönemin en teknolojik orduları karşısında imanın azmin fedakarlığın zaferine şahitlik etmiştir. Çanakkale zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı güç dengelerinin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur” dedi.

Programa Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Kula Belediye Başkan Vekili İsmail Canseven, Kamu kurum müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.