Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ege Denge

Reklam Alanı

FRANSA KAZANINDA TERÖR

Reklam Alanı
FRANSA KAZANINDA TERÖR
Seyfettin AYAKYAY( seyfettin@art48.com.tr )
02 Ocak 2023 - 12:07
Reklam Alanı

 

    Sevgili okuyucularım;  

2022 yılının tortularının 2023 Yılına yansımadan endişe duygularından uzaklaşarak, barış, huzur içerisinde komşularımızla yaşamayı arzu ederken, AB içerisinde Terörü beslemekle tescillenen, NATO müttefikimiz Fransa; Türkiye’ye olduğu gibi Azerbaycan’a da isnatsız suçlamalarda bulunmaktan geri duramıyor. 15 Kasım’da Fransa Senatosu Ermenistan’ı destekleyen bir karara imza atıyor. Fransız senatörler tarafından kabul edilen bu kararla, Azerbaycan birliklerinin Ermenistan’dan çıkartılmalı diyor.    Senato kararında ayrıca Fransız hükümetine “Ermenistan’ın (Karabağ da) bağımsızlığını tanıması” çağrısında bulunuluyor. Bununla da kalmıyor; “Fransız Hükümetini, Avrupalı müttefiklerle birlikte, Azerbaycan’ın yeni saldırılarına en güçlü ve en uygun şekilde yanıt verecek savunma askeri araçları ile Ermenistan’a yardımda bulunmalarını öneriyor.  Ayrıca, “Azerbaycan liderlerinin varlıklarına el konulmasını ve Azerbaycan gazı ve petrolünün ithalatına yasak getirilmesini öneriyorlar.” Hayda…

Yanlış duymadınız Senato üyeleri;  Azerbaycan’ın 3O Yıl Ermenistan işgali altında kalan öz topraklarını savunma ve işgalden kurtarma hareketini,  Ukrayna – Rusya savaşı ile karıştırıyorlar. Yaptırım uygumla istemleri galiba bunlardan kaynaklanıyor. Azerbaycan gazı ve petrolünün ithalatına yasak getirilmeli derlerken, Fransa’nın Enerji krizinde alternatif Enerji arayışında, Azerbaycan’ın kapısını aşındırdıklarını unutuyor olmalılar.  Bu durum Senato üyelerinin Balık hafızasına sahip oldukları anlamını taşır. Bir taraftan Alternatif enerji için Azerbaycan’ın desteğini isteyeceksin, diğer taraftan Azerbaycan Elçiliğine yapılan baskınlara göz yumacaksın,  Ermenistan’la birlikte Azerbaycan’ın GOLD madenlerini ülkene taşıyacaksın Güney Kafkasya da yangın çıkmasına zemin hazırlayacaksın, sonrada itfaiyeci rolünü yükleneceksin. Senato üyelerin de “vakitsiz horoz misali ötecekler” bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.  Peh.. Peh…,  Fransız şarabı galiba Noel öncesi, senato üyelerini çarpmış olmalı!  Azerbaycan  Dış İşleri Bakanlığı Fransız Senatosu tarafından kabul edilen bu kararı şiddetle reddettiğini belirtiyor.

Azerbaycan basını tarafından yapılan açıklamada; “Fransız Senatosu’nun 15 Kasım 2022’de kabul ettiği “Azerbaycan’a Karşı Yaptırımların Uygulanması ve Ermenistan’dan Derhal Çekilmesi, 9 Kasım 2020 Ateşkes Anlaşması’na Uyma Şartı ve İki Ülke Arasında İstikrarlı Barışın Tesisi İçin Tüm Girişimlerin Teşvik Edilmesi” başlıklı karar, yanlış ve iftira dolu dönemleri yansıtan, doğru olmaktan tamamen uzaktır ve Azerbaycan ile Ermenistan arasında barışa uzanan ele açık bir saldırıdır. ilişkilerin normalleşmesi sürecini baltalıyor.” Diye açıklamalar yapıyor.

Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı, “ Fransız Senatosu tarafından kabul edilen ve yasal yetkiye sahip olmayan kararın, Fransa’nın barış sürecine katkıda bulunma niyetini ilan eden bir ülke olarak, Senatosu tarafından ön yargılı ve kapsamı tamamen gerçekleri yansıtmayan,   devlet siyasi konumuna yakışmayan, tutumlarını açıkça gösterdiğini” belirtiyor.  Bakanlık ayrıca, “Azerbaycan’ın bulunduğu yerin kendilerinin egemen bir bölgesi olduğunu vurgulayarak ve bölgede yaşayan Ermeni halkının hak ve güvenliğinin Azerbaycan’ın “iç meselesi” olarak nitelendirdiklerinin açıklamasını yapıyor.

Ermenistan, Fransa’nın bu tutumundan dolayı, Ulusal Meclisi Başkanı  Alen Simonyan tarafından, “Fransız Senatosu’na Ermenistan’ı destekleyen bu kararı ve Azerbaycan’a karşı yaptırım uygulama önerisini kabul ettiği için şükranla teşekkür ettiklerini” iletiyor. Ermenistan Başbakanı Nicolas Paşinyan, Laçın koridorunun kapatılmasının Kasım 2020’de imzalanan üç yönlü bir açıklamanın “ağır ihlali” olduğunu söylüyor. Bu deklarasyonun 6. maddesine göre, lobi Rusya Federasyonu barış güçlerinin kontrolü altındadır ve Azerbaycan vatandaşlarının STK’ların hareketini kınıyor. Ermenistan işine geldiğinde, 9 Kasım 2020’de imzalanan üçlü deklarasyonun ilkelerini savunuyor, işine gelmeyince 3’lü deklarasyonu inkar ediyor.

Azerbaycan tarafından, 28 Aralık’ta Bakü’de, Fransa’nın Azerbaycan Büyükelçisi Ann Buayon Dışişleri Bakanlığı’na çağrılıyor ve karşı tarafa Fransa’nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı’na hitaben bir protesto notası veriliyor Azerbaycan’a yansıtılan iddiaların şiddetle reddedildiği belirtiliyor.”  Asılsız kampanyayı derhal durdurmak için uygun önlemlerin alınması gerektiği konusunda Fransa uyarılıyor.” Azerbaycan tarafı, yolun kapalı olmadığını ve yerel halk için hayati önem taşıyan ulaşımın sağlandığını söylüyor. 12 Aralık’tan itibaren Azerbaycan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Rus barış güçlerinin Laçin çevresinde görev yapmasını ve Yer altı madenlerinin taşınmasını protesto ettiğini belirtiyor.  Akademik uzmanlardan oluşan bir ekip, yeraltı kazılarının GOLD maden yataklarının yasadışı sömürüsünün yanı sıra bunun neden olduğu ekolojik ve diğer felaketlerin ilk izlemesine başlamak için Rus barışı koruma birliğinin geçici bölgesine gelerek müdahil olunduğu belirtiliyor.

Fransa’nın Başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda biri kadın üç kişi hayatını kaybettiği, biri ağır 3 kişinin de yaralandığı açıklandı.  Fransa’nın başkenti Paris’te 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, terör örgütü PKK destekçileri polisle çatıştığı. Paris sokaklarını savaş alanına döndürüyor.  Fransız haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Paris’in 10. Bölgesi’nde bir Fransız vatandaşının Enghien Caddesi’nde dün düzenlediği saldırıya ilişkin soruşturmaya, savcılık “ırkçı sebep” ihtimalini ekliyor. Olay yeri sadece kültür merkezinin yakınında olması sebep gösterilerek, yüzlerce işyeri tahrip edilerek, yağmalanarak, onlarca araç yakılıyor.  Fransa arttık Sömürgecilik, Terör destekleyiciliği ve haksız müdahaleciliğinin batağında boğulacaktır. TERÖR ve beslediği Terör örgütleri cebinde taşıdığı “AKREP” misali Fransa’yı vuracaktır ve vurmaya başladı bile.  Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın aşırı sağcı olduğuna ilişkin kesin bilgi olmadığını belirtiyor, “Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da özellikle belirli bir grubun hedef alındığı söylenemez.” değerlendirmesinde bulunuyor.  Terör örgütü PKK polise saldırarak fiilen 6 polisin yaralandığı polis araçlarının tahrip edildiğini,  Darmanin olay yerindeki konuşmasının ardından, Paris’in 10. bölgesindeki saldırıların Fransa’ya yönelik yapıldığını belirtilmişti. Fransız haber kanalı BFMTV’ye konuşan Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, Cumhuriyet Meydan’ında toplanan PKK destekçilerinin şiddete başvurduğunu, olaylar sırasında 31 emniyet mensubu ve bir göstericinin yaralandığını açıklıyor.

ABD, Ab ve özellikle Fransa beslediğiniz terör örgütleri kana susadıkca, emecek kan bulamayınca halkınıza saldıracak terör batağına çekecektir. Hadi kolay gelsin.

Sağlıklı yaşayın , sağlıcakla kalın.

 

 

Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.