Çeşitli illerde görülen şap hastalığı nedeniyle tüm hayvan pazarları kapatıldı ve şehirler arası hayvan nakli yasaklandı.,
Türkiye’nin farklı illerinde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.
Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı.
Alınan tedbirler istikametinde ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklandı.
Hayvan pazarları kapatıldı
Ayrıca ülke genelindeki hayvan pazarları da kapatıldı.
SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı istikametinde, tüm Türkiye’de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi.
Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere gönderilen mesajda ise aşı çalışmalarına başlandığı belirtilerek tespit edilen virüs SAT-2 olup, aşı çalışmalarına özel sektör ve devlet eliyle başlanmış olup üretimi tamamlandığında sahaya verileceği vurgulandı.
Ensonhaber






BAYRAMIN ADRESİ YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ OLDU
SİZLER BİZİM ONURUMUZSUNUZ
YUNUS EMRE’NİN HUZURUNDA İFTARDA BULUŞULDU
BİNLERCE KULALI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN BULUŞTU
12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ COŞKUYLA KUTLANDI
KULA AK PARTİ 8MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI.
ÇINAR’DAN KADIN HAKLARI VURGUSU