8 eylül Manisa’nın kurtuluşu nedeniyle Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisinde bir söyleyişi etkinliği düzenledi. Etkinliği Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş ve dernek başkanları, Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği kadın kolları heyeti, Turgutlu Hemşehri Dernekleri, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlik harmandalı oyunu gösteri ile başladı. Ardından konuşmacılar araştırmacı yazar Erkan Akbalık ve araştırmacı yazar Seyhan Çağlar Emen 8 eylül 1922 tarihinde Manisa’da yaşananları anlattılar. Davetlilere 8 eylül 1922 tarihinde Manisa’da çekilmiş kısa videolar izletildi. Şehitlerimiz ve hayatını kaybeden gaziler için emekli müftü Mikail Polat tarafından dualar edildi.
Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş “Biz Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği olarak uzun yıllardır Manisa’dayız ve Manisa’yı seviyoruz. Biz Manisa’da yaşamaktan ve değerler kazanmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu amaçla bu yıl ilk kez bunu tescillemek amacıyla Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneğimiz 15 il ve ilçe derneği başkanımız ile bu kutlamayı yapmaya karar verdik. Bir yerden başlamamız gerekiyordu buradan başladık. Manisa’yı sevdiğimizi söylüyoruz. Bizim kalbimizin yarısı da Manisa için atıyor” dedi.
Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.





BAYRAMIN ADRESİ YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ OLDU
SİZLER BİZİM ONURUMUZSUNUZ
YUNUS EMRE’NİN HUZURUNDA İFTARDA BULUŞULDU
BİNLERCE KULALI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN BULUŞTU
12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ COŞKUYLA KUTLANDI
KULA AK PARTİ 8MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI.
ÇINAR’DAN KADIN HAKLARI VURGUSU