

Topraktan Geleceğe Kokan Bir Kadın Emek Hikâyesi
Toprak, kendisine verilen emeği hiçbir zaman karşılıksız bırakmaz. Ancak o emeğe bir kadının eli, dokunuşu ve sabrı değdiğinde, toprağın sunduğu bereket sadece bir ürün değil; bir hayat, bir dönüşüm ve güçlü bir gelecek haline gelir.
Geçtiğimiz yılın son günlerinde, 2025’in Aralık ayında bir hayalle yola çıktık. Amacımız sadece bir üretim alanı açmak değil, kadınların gücünü ve emeğini toprağın bereketiyle birleştirmekti. Kendi bahçemizde özenle yetiştirdiğimiz lavantaları toplarken aslında sadece bir bitkiyi değil, kadın istihdamının ve dayanışmasının ilk tohumlarını ekiyorduk.
Bugün o mor tarlalardan elde ettiğimiz lavantaları; kolonyadan oda parfümüne, doğal sabunlardan mumlara, saf lavanta yağından kurutulmuş lavanta keselerine kadar geniş bir yelpazede katma değeri yüksek kozmetik ürünlere dönüştürüyoruz. Ham maddeyi sadece satıp geçmek yerine, ona emek katıyor, işliyor ve markalaştırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki katma değer yarattığımız her ürün, bir kadının evine götürdüğü bağımsızlık, çocuklarına sunduğu güvenli bir gelecektir.
Kadınların iş gücüne katılması, sanıldığı gibi sadece ekonomik bir sayıdan ibaret değildir. Bir kadın ürettiğinde özgüveni değişir, söz hakkı değişir, içinde bulunduğu toplumun çehresi değişir. Kooperatif çatısı altında yan yana gelen kadınlar, bir yandan lavantanın o şifalı ve huzur veren kokusunu ürünlere dönüştürürken, diğer yandan dayanışmanın ne kadar iyileştirici bir güç olduğunu herkese gösteriyor.
Aralık ayında diktiğimiz o umut tohumları bugün buram buram lavanta kokan bir başarı hikâyesine dönüştü. Bizler toprağımıza değer katmaya, kadın emeğini üretimin merkezine koymaya ve ürettikçe çoğalmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki kadın üretirse, dünya değişir.




KULA’DA ÇİFTÇİLER GÜNÜ COŞKUSU
DEVLET, ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKTI.
KULA KAYMAKAMI ALTUNTAŞ ÇİLEK HASATINA KATILDI.
İKİ YIL ÜST ÜSTE İŞLENMEYEN TARIM ARAZİLERİ KİRAYA VERİLECEK
1.4 MİLYAR LİRALIK DESTEKLEME ÖDEMESİ HESAPLARA AKTARILIYOR
KIRMIZI ETİN FİYATINI KİM ARTIRIYOR?
