Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ege Denge

Reklam Alanı

Reklam Alanı
30 Mayıs 2023 - 15:34
Reklam Alanı

128 Milyonluk Dev Yatırım Yükselmeye Başladı
Manisa’nın Kula ilçesinde 128 milyon liralık yatırım ile hayata geçirilecek jeotermal sera projesi hem üretime hem de istihdama katkı olacak.
Manisa’nın Kula ilçesinde 95 milyon liralık devlet yatırımıyla hayata geçirilecek jeotermal sera projesiyle ilk etapta 150 kişiye iş imkânı sağlanacak ve yıllık 2 bin ton domates üretilecek.
“Zafer Kalkınma Ajansı, Belediye ve 3 Bakanlığın desteğiyle hayata geçiyor”
Şehitlioğlu Mahallesi yakınlarında yüksek potansiyele sahip sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kula Belediyesi iş birliğinde 135 bin metrekare alanda jeotermal sera projesi hayata geçiriliyor.
Bölgedeki çiftçilere seracılık ve termal kaynakların kullanımı konusunda örnek olacak çalışmayla 4 ay sonra üretime başlanması hedefleniyor.
Yaklaşık 95 milyon lira yatırımla kurulacak jeotermal sera ile yıllık 2 bin ton domates yurt içi ve yurt dışı piyasaya ürün arzı sağlanacak.
Bölgenin Sıcak Su Kaynakları Değerlendirilecek
Bölgenin zengin sıcak su kaynağına sahip potansiyelini değerlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Projenin, bölgeye katma değer katacağına vurgu yaparak, seranın bölge tarımına da örnek olacağını ve bu anlamda gelecek yıllarda benzer yatırımları beklediklerini söyledi.
Kula’nın jeotermal suyunun yıllardır boşa aktığını vurgulayan Başkan Tosun: “Termal suyun değerlendirilmesi için Zafer Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kula Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında da 50 dönümlük alana topraksız teknolojik sera kurulumuna başladık. Burası yaklaşık 135 dönümün üzerinde bir yer. Burada ciddi hafriyat çalışması gerçekleştirdik ve sonuna geldik. Yaklaşık 4 aya kadar burası tamamen bitmiş olacak, bundan sonra Türk tarımına hizmet edecek.” diye konuştu.
İlk etapta yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlanacağını söyleyen Tosun, “İnşallah bölgedeki çiftçilerimiz topraksız tarımla tanışarak sera kurulumuna başlayacaklardır. Sera tam kapasite üretime başladığında yıllık 2 bin ton domates üreterek ekonomiye önemli katkı sağlayacak.” ifadesini kullandı.
Belediye tarafından işletilecek seranın ilçeye ve bölge sakinlerine katkı sağlarken, yapılacak yatırımlar sayesinde termal seracılığın bölgede örnek olarak gelişmesi bekleniyor.

Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.